
Wilt u uw bedrijfspand verduurzamen?
Lees hieronder verder over de mogelijkheden of vraag direct een offerte aan
Volg bovenstaande link of vul onderstaand direct het formulier in
Het maatwerkadvies
Dit is een uitgebreid advies volgens de kwaliteit maatstaven van de overheid. Het gaat hier om een gecertificeerd maatwerk advies, opgesteld volgens de huidige NTA8800 en ISSO richtlijnen. Het rapport wordt afgemeld bij het RVO.
Het maatwerkadvies geef veel informatie over de huidige staat van het pand, mogelijke maatregelen voor verduurzaming, schatting van investeringskosten, terugverdientijden en netto contante waarde.
De werkwijze is hetzelfde als bij een energielabel, er wordt een opname gedaan van de bestaande situatie, het pand wordt uitgewerkt in de software en er komt een bestaand energielabel uit. Daarna wordt de aanvulling voor maatwerkadvies gedaan, er komt een intakegesprek waarin vragen worden gesteld over het gebruiksgedrag. Denk hierbij o.a. aan thermostaat instelling en aanwezigheid en afwezigheidsuren. Door het gedeelte gebruiksgedrag volledig in te voeren wordt er een beeld gemaakt van de daadwerkelijke gebruiken van gas en elektriciteit. Ook de daadwerkelijke verbruiksgegevens kunnen worden ingevoerd (aantal m³ gas en kWh elektriciteit over een jaar) aan de hand van een jaarafrekening van de energieleverancier.
Met al deze gegevens wordt een rapportage opgesteld die omschrijft hoe het pand nu is, welke maatregelen mogelijk zijn, wat de verwachte effecten zijn op het verbruik met het gebruiksgedrag van de huidige gebruikers, wat de geschatte investeringskosten zijn, wat de terugverdientijd is van een maatregelenpakket en als laatst het advies en aanbevelingen. Daarbij behoort ook een nieuw te verwachte energielabel na uitvoering. Bij deze rapportage staat de klantwens altijd bovenaan! Het advies wordt exact gericht op de wensen van de gebruiker/eigenaar, hierbij worden ook eventuele comfortklachten meegenomen.
Verduurzamingsadvies
Ons verduurzamingsadvies is een uitgeklede versie van het maatwerkadvies. Bij dit advies wordt dezelfde methode gehanteerd als bij een energielabel en het maatwerkadvies. Alleen de toevoeging van maatwerk wordt achterwege gelaten. Dat houd in dat dit advies wordt gebaseerd op het pand die gebruikt wordt door standaard gebruiksgedrag volgens de NTA8800. Het invoeren van daadwerkelijke verbruiksgegevens is hierin niet mogelijk.
Het advies kan ook worden gezien als een labelsprong advies. Er wordt naar het pand gekeken zoals bij het energielabel. Daarna worden maatregelen aangedragen die het pand verduurzamen. Het rapport is bedoeld om inzichtelijk te maken welke maatregelen effect hebben op het energielabel (duurzaamheid van het gebouw) en het geven van advies over de prioriteit en effectiviteit van de diverse aangedragen maatregelen. Hierbij wordt (financiële) situatie van de gebruiker goed in de gaten gehouden, wat is rendabel en haalbaar in uw situatie. Er wordt ook aandacht besteed aan mogelijke subsidieregelingen en aanbevelingen van bedrijven voor uitvoering.
Wilt u gebruik maken van een van onze adviesrapporten? Vul dan onderstaand formulier in, dan hoort u snel van ons.
Verduurzaming door isoleren
De eerste stap naar verduurzaming is altijd het goed isoleren van het pand. De ‘jas’ van het gebouw houd warmte tegen. Hoe beter de isolatie, hoe minder warmte er verloren gaat en dus hoe minder gas er verbruikt wordt om het pand warmt te stoken.
Degelijk onderzoek naar aanwezig isolatie, en het advies voor welke onderdelen er verder geïsoleerd kunnen worden hoort standaard bij ons maatwerkadvies. Zo nodig wordt er ook ‘destructief onderzoek’ gedaan doormiddel van boren van gaatjes en het gebruik van een endoscoop. Onze adviseurs kennen diverse manieren en trucjes om, ook zonder te slopen, erachter te komen of er wel of geen isolatie aanwezig is in de vloer, gevel of het dak.
Het vervangen van enkelglas, oud dubbelglas en ongeïsoleerde panelen behoort ook tot isolerende maatregelen. Het aanwezige glas en de kozijnen worden bij de opname goed in kaart gebracht zodat ook hierover een gewogen advies gegeven kan worden.
Verduurzaming door aanpassen van installaties
In veel gevallen is bij bedrijfspanden de installatie verouderd, niet efficiënt of volgens oude systemen ingericht. Het verduurzamen door het aanpassen van installaties kan klein beginnen bij het nemen van een elektrische boiler in de pantry of het waterzijdig inregelen van de verwarming, en groot eindigen met het overstappen op een Hybride verwarmingssysteem, een volledig elektrische warmtepomp of het toepassen van mechanische balans ventilatie met warmteterugwinning en verwarming/koeling via deze ventilatielucht.
Alle installaties, in de bestaande situatie, worden goed in kaart gebracht, bijna alle installaties zijn ter plaatse te controleren. De installaties worden goed bekeken, waarna er een gedegen advies gemaakt kan worden voor eventuele investeringen in het vervangen of toevoegen van installaties.